Toinen lomaviikko huimasta kahden viikon kesälomasta on saatu käyntiin. Tänä vuonna loma mennään ilman sen suurempia suunnitelmia. Loma tuntuu paljon pidemmältä, kun ei koko ajan tarvitse juosta paikasta toiseen. Ehtiihän sitä ohjelmaa järjestää muulloinkin kun lomalla.

Eilen oltiin auttamassa miehen kaverin perhettä muutossa. Ihanaan kotiin he muuttavat ja vielä juuri samalle alueelle, johon itsekin haluisin muuttaa. Muutto sujui kivuttomasti hyvän ja tarpeeksi ison apujoukon, loistavasti toimivan ruokahuollon ja positiivisen fiiliksen ansiosta. Myös muuttoapureille jäi päivästä tosi kiva fiilis... Ehkä saamme kyseisestä perheestä apulaisia myös omaan muuttoomme syksyllä. :)

Tänään illalla ohjelmassa taas ainakin kolme asuntonäyttöä. Ehkä niistä joku olisi sellainen, joka kolahtaisi molemmille! Uusia asuntoja tulee myyntiin nyt tosi vähän ja netissä on tullut selattua niitä samoja tietoja ja kuvia jokusen kerran. Todellisuus on kuitenkin se, että ei valokuvien perusteella saa oikeaa kuvaa asunnosta. Ihan älyttömiä juttuja niihin kuviin on valittu, että saataisiin ostajalle oikeanlainen tunnelma asunnosta. Ei mua kiinnosta asuntoa ostaessa millasia kukkaruukkuja ja kukkapenkkejä edellinen asukas on laittanu. Miksei kuvia voi olla esimerkiks lattiasta, joka on halkeillu ja kaakeleiden saumoista, jotka on ihan irrallaan? Tietysti halutaan saada ihmisiä kattomaan kämppiä, mutta ei mun ostopäätöstä edesauta yhtään se, että saan asunnosta etukäteen tosi hyvän kuvan ja sitten paikapäällä se onkin ihan läävä. Meidän omasta asunnosta oli muutama kuva, jotka ei ihan ollu sellasia kun oltais haluttu....mutta meidän kodissa ei ihan kauheesti korjattavaa ja paranneltavaa onneks ookaan (lukuun ottamatta seinien värejä, jotka ei ehkä ihan jokaista miellytä).

Pakko avautua tästä nykytekniikasta vielä... Hommasin itselleni Samsungin tabletin tuossa puolisen vuotta sitten ja olen pantannut kuoren ostamista siihen, koska mielestäni se on maksanut aivan liikaa. Nyt vihdoin päätin sijoittaa ja ostinkin kauniin korallin värisen saman valmistajan kuoren. Kotona huomasin, että tabletti ei olekaan oikean kokoinen, vaan ponnahtaa aina kuoresta irti, kun sen saa siihen laitettua. Ei tullut mieleenkään, että nuo eri nimiset Samsungin 10,1 tuumaiset tabletit ovat niin eri kokoisia, ettei samat kuoret käy :( Nyt siis lähtö kauppaan ja säälittävää blondia esittävänä kyselemään saisinkohan mitenkään tuota kuorta vaihdettua, vaikka pakkaus on avattu ja hieman (ärräpäiden säestämänä) avattaessa repesi se pakkauskin. Katsotaan miten käy...

Puuh, tuleekohan se  kesä enää takaisin? En ole katsonut ennusteita, mutta viikonloppu olisi tarkoitus viettää mökkeillen. Toivottavasti ei ainakaan sada, koska terassin rakennus on edelleen kesken. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!