Loma loppui ja kivasti kaikkea vyörytettiin päälle heti kun pääsi ovesta sisään. Pitäis olla joku ainakin puolen päivän sopeutumisaika loman jälkeen, että ehtis muistella miten niitä töitä tehtiinkään. Ärsyttää kun on kasattu kauhee määrä hommia odottamaan, että "kyllä se ne hoitaa kun tulee ens viikolla lomalta". Nojoo, ehkä tää tästä taas tasaantuu ja arki alkaa tuntua arjelta...

Loman aikana tuli käytyä ainakin kymmenen asuntoa katselemassa. Yks oli melkein täydellinen ja yks täydellinen. Täydellistä ei olis pitäny ees käydä kattomass, koska se oli ihan liian kallis meille. Rakastuin siihen niin paljon, että en tiedä tuleeko yhtä ihanaa ja persoonallista kotia enää vastaan. Täytyy toivoa, että meidän koti on vielä jossain odottamassa. Onko tää aina näin vaikeeta ja hermoja raastavaa? Ainakaan vielä ei olla tekemässä sitä virhettä, että rakennettais oma koti...huh, remontti saa tällä kertaa riittää. Katotaan sitten mikä on seuraava koti, toivottavasti ainakin omakotitalo jossain vaiheessa. Olen melkein koko elämäni asunu omakotitalossa, eikä mielestäni ihmistä ole tarkoitettu asumaan niin tiiviisti ja ilman omaa rauhaa, kuin kerrostalolähiöissä. Opiskeluaikana se vielä meni, mutta ei enää sitten kun on lapsia ja lemmikkejä. Tuollaisesta tiiviisti asumisesta ei voi seurata muuta, kuin negatiivisia asioita. Tietysti jokaisella on omat vaatimuksensa ja mieltymyksensä, mutta itse olen niin omaa rauhaa rakastava, että olen sitä mieltä.

Aina muuttaessa asunnosta toiseen tulee myös mukavan rahaa vievä kuume - nimittäin sisustuskuume. Nytkin olen viettänyt tunteja netissä etsien uusia mattoja, huonekaluja, päiväpeittoja jne... vaikka ei ole edes vielä asuntoa tiedossa. Onko muilla tällaista ongelmaa? Ihan kun asunnon ostamisessa ei vielä saisi muuten tarpeeksi rahaa kulumaan. Koitan nyt hillitä itseäni ja odottaa siihen saakka, että tiedän minkä kokoinen ja näköinen koti meille tulee. Viime viikonloppuna hioin ja maalailin myös yhtä vanhaa kirjahyllyä. Se oli miehen vanha huonekalu, jonka väristä en tykännyt yhtään, mutta malliltaan se oli tosi kaunis. Nyt se sopii hienosti meidän muuhun tyyliin enkä voi lakata tuijottamasta tätä luomustani. Olen yllättynyt miten hyvin onnistuin :)